HENRIKSGÅRDEN – FORNYELSE AF LANDSKAB EFTER RENOVERING AF BOLIGBLOKKE

August 2024

I går var vi forbi Henriksgården og kunne glædeligt erfare, at beplantningen lige så stille begynder at tage form.

Henriksgården er et betonelementbyggeri fra slut 1960’erne. De 332 boliger er fordelt på 7 ensartede blokke i 4 etagers højde. OPLAND har været underrådgiver på projektet og rådgivet og projekteret nye snoede stier, terrasser, legepladser, oplevelsesrig beplantning og biodiversitet samt været med til at skabe identitet i hvert af de syv haverum.

Rekreative uderum

I Fælleshaverne er etableret mindre opholdspladser, nogle steder i kombination med små legepladser. Legeområderne i Fælleshaverne er indrettet med legeredskaber til mindre børn som sandkasse, legehus og balanceelementer. Større legepladser etableres langs Parkstien og indrettes med legeredskaber til større børn som skatelemeter, klatreleg og parkour.

Temabestemte haver og beplantning

For at skabe variation og forandring i bebyggelsen har hver fælleshave mellem de enkelte boligblokke fået hvert sit tema og fælleshave, der tager udgangspunkt i særlige havetyper som Æblehaven, Naturhaven eller Den Stedsegrønne Have. Disse temaer er udarbejdet i dialog med beboerne. Hver Fælleshave markeres med sit eget karaktértræ.

Belysning

På gangstien langs med havefacader er etableret lavt placeret belysning på pullerter. På udvalgte steder er der etableret tryghedsskabende effektbelysning. Øvrig effektbelysning kan være uplights på udvalgte træer og/eller gavle.

Ved de større legeområder, f.eks. ved Parkstien, kan der skaber særlige effekter med lys og skygge på jorden.

Tak for samarbejdet til vores bygherre DAB, totalrådgiver AI Arkitekter & Ingeniører og ikke mindst til de udførende på pladsen Casa/Nordstern.

Henriksgården landskabsarkitektur
Henriksgården landskabsarkitektur